Tulpen

Een Japanner en zijn hond poseren tussen de tulpen

Tulpen in Callantsoog

Donkere lucht boven de tulpenvelden

Een gele tulp tussen de paarse

Een gele tulp tussen de rode

Een paars tulpenveld in Callantsoog

Rode tulpen in Callantsoog

Een verdwaalde tulp in een grasveld

(Klik op de foto’s voor een vergroting)

Nederland heeft zoveel moois te bieden, maar recentelijk kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk nog bar weinig in mijn eigen land heb gezien. Zo had ik nog nooit de welbekende tulpenvelden gezien. Sinds begin dit jaar hebben mijn vriendinnen en ik dan ook besloten om elke maand naar een mooie plek in Nederland te gaan.

Afgelopen weekeinde besloten we de tulpen te gaan opzoeken tijdens de wandeltocht ‘Bloeiend Zijpe‘. Tijdens ‘Bloeiend Zijpe’, dat eens per jaar wordt gehouden, stellen bloembollentelers rond Callantsoog hun land ter beschikking aan andere tulpenliefhebbers. Vijftig landeigenaren geven op deze dag toestemming om dwars door hun velden te wandelen.

Ook al voelde ik me tussen alle Japanners soms een toerist in eigen land, ik vond de tulpenvelden prachtig mooi.

Foto’s: Nikon D700