Het Griekse eiland Samos

Het haventje van Kokkári op Samos

Een kerkje op Samos

Restaurantjes aan zee in Kokkári, Samos

De haven van Pythagoreio op Samos

Huisje aan zee in Kokkári, Samos

Een kat in het bergdorp Manolates

Restaurant aan zee in Kokkári, Samos

(Klik op foto’s voor vergroting)

Elke dag zon, een helderblauwe zee, berglandschappen bezaaid met olijfbomen en pittoreske havendorpjes vol knusse restaurantjes. Het Griekse eiland Samos is de ultieme plek om lekker tot rust te komen. En in tegenstelling tot eilanden als Kreta en Rhodos wordt Samos nog niet overspoeld met toeristen.

Het vissersdorp Kokkári, waar mijn hotel zat, is nog wel de meest ideale plek om te verblijven op Samos. Het is een knus en overzichtelijk vakantieplaatsje en in de haven barst het er van de goedkope Griekse restaurantjes. Ook heeft Kokkári de mooiste stranden van het eiland: Lemonakia en Tsamadou, op zo’n 20 minuten lopen van het dorp.

Foto’s: Nikon D700