Santorini

2-santorini-oia

Santorini Oia Greece

Oia Ia Santorini Greece

3-santorini-oia

1-santorini

4-santorini-oia

Oia Ia Santorini Greece

Oia Ia Santorini Greece

(Klik op foto’s voor vergroting)

Alsof je in een ansichtkaart rondloopt. Dat gevoel krijg je als je de kleine stadjes Oia en Firá bezoekt, gelegen op het compacte Griekse eiland Santorini. De schilderachtige huisjes en koepelkerken zijn gebouwd op steile berghellingen, met uitzicht op de Egeïsche zee.

Met name Oia is een plaatje. Niet voor niets wemelt het hier van de bruidsparen, die van over de hele wereld naar Santorini reizen om daar de mooiste dag van hun leven te laten vastleggen in deze romantische plaats. De zonsondergang op het noordelijkste puntje is er berucht. Duizenden mensen verzamelen zich avond na avond op de balkons en terrasjes van Oia, om de zon zachtjes de zee in te zien zakken.

Maar de mooiste plekjes in Oia zijn in mijn ogen te vinden buiten de gebaande toeristenpaden. Als je de tijd neemt om te verdwalen in de kleine, verlaten steegjes en straatjes. Weg van de drukte. Weg van het rumoer. Dan daalt de rust neer over het landschap en is het pas écht genieten op Santorini. (Foto’s: Nikon D700)