De scherven van Doel

Het werd weer eens tijd om een kijkje te gaan nemen in Doel, het Belgische spookdorpje waar ik voor het eerst kwam in 2008. Doel, dat het veld moet ruimen vanwege de uitbreidingsplannen van de Antwerpse haven, heeft al jaren een magische aantrekkingskracht op mij. Wie vindt er overal verhalen. Trieste schoonheid.

Dit weekend was ik er voor de zesde keer, en misschien wel voor een van de laatste keren. Het dorp lijkt te zijn geplunderd door vandalen. De prachtige graffiti van bekende kunstenaars is in veel gevallen beklad met lelijke tags. Doel brokkelt af. En de paar mensen die er nog wonen, hebben het nakijken.
In één van de huizen trof ik een treffende tekst:

(…)”Als de vloer onder mij verdwijnt
Als de vloer kraakt
Als de wind waait
Als die ruit breekt
Scherven hebben hier geen zin (…)

Bekijk hier alle foto’s die ik ooit maakte in Doel