Lievelingscamping

logo-chrisheijmans

0-lievelinge

2-lievelinge

3-lievelinge

4-lievelinge

5-lievelinge

6-lievelinge

7-lievelinge

8-lievelinge

9-lievelinge

10-lievelinge

11-lievelinge

12-lievelinge

13-lievelinge

14-lievelinge

15-lievelinge

In september 2016 huurde ik een camper (lees: stokoud legervoertuig) waarmee mijn vriend en ik tien dagen door Nederland zouden gaan crossen. Of ik wel eens van De Lievelinge had gehoord, vroeg de klusjesman van mijn moeder, die me dolgraag tips wilde geven over waar naartoe te gaan. Nee, daar had ik nog nooit van gehoord, maar zijn beschrijving (gezellige hippiecamping aan de Linge in Vuren vol gekke en creatieve bouwsels) klonk goed en dit moest dan ook onze eerste bestemming worden.

Dat we een kwartier na vertrek uit Utrecht al pech kregen mocht de pret niet deren. Om 23.00 uur kwamen we alsnog aan op de camping, waar we enthousiast onthaald werden door de aanwezige gasten en we tot laat biertjes dronken bij het grote kampvuur. Ik besloot die avond twee dingen: 1. Hier komen we zeker weer terug. 2. Bij thuiskomst koop ik een eigen camper.

Aan het einde van onze trip besloten we wederom twee nachtjes naar onze lievelingscamping te gaan, en een maand later was ik in het bezit van een eigen busje, een gele T3. En toen viel mijn oog in de koude wintermaanden ineens op een vacature van De Lievelinge. Hoe fucking vet zou dat zijn? Een half jaar wonen en werken op de meest bijzondere camping van Nederland. De Lievelinge zag het ook wel zitten met ons en dus zegde ik mijn baan op, verhuurde m’n huisje in Utrecht voor een jaar en kon het avontuur beginnen.

Hoe ik het afgelopen half jaar heb ervaren valt met geen mogelijkheid te beschrijven. Ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld op een plek. Hier wordt het leven gevierd, alles gedeeld, gefeest tot in de vroege uurtjes,. De mooiste mensen om je heen. Buiten leven, zweven, raven. Elke dag een avontuur. Midden in de natuur. Extreme vrijheid. Werk doen dat écht zin heeft. Liefde voor deze plek en deze mensen.

Als huisfotograaf van de camping was ik afgelopen seizoen elke week wel aan het fotograferen. Hierbij een heel kleine selectie van de mooiste Lievelinge-plaatjes. (Foto’s: Nikon D700)