Een week in Ivoorkust

Voedseldistributie in Dieou

Vrouwen in het dorp Dieou

Mannen bouwen nieuwe huizen in Diboké

Voedseldistributie in Dieou

Verwoestingen in Bloléquin

Eind oktober ben ik een week lang voor NU.nl naar Ivoorkust geweest met het Rode Kruis en 3FM in het kader van Serious Request. Dit jaar sluiten 3FM-dj’s zich op in het Glazen Huis in Leiden om aandacht te vragen voor oorlogsmoeders. In Ivoorkust heb ik moeders geïnterviewd en gefotografeerd die getroffen zijn door het conflict.

Verder heb ik veel mensen en kinderen in dorpen gefotografeerd. Iedereen die ik in Ivoorkust heb ontmoet, wilde met veel plezier poseren voor mijn camera. Sterker nog, soms liepen er hele hordes kinderen achter me aan vanwege mijn camera. Eenmaal thuis heb ik tientallen foto’s laten afdrukken en naar het lokale Rode Kruis in Ivoorkust gestuurd, zodat de foto’s ook weer bij de mensen zelf terechtkomen. (Foto’s: Nikon D700)

Lees hier mijn artikelen op NU.nl: