Spookdorp Doel

Het Belgische spookdorp Doel

De kerncentrale van Doel

Het Belgische spookdorp Doel

Een overwoekerde badkamer

Een straat in Doel

Vandaag ben ik met een groep fotografen naar het Belgische ‘spookdorp’ Doel afgereisd voor een fotoreportage. Doel raakte sinds de jaren zestig bekend door uitbreidingsplannen voor de haven van Antwerpen die het dorp zouden laten verdwijnen. Er hangt een vreemde sfeer in het dorp. Ongeveer een tiende van de huizen is nog bewoond. De rest van de inwoners hebben hun huis op last van de gemeente verlaten.

Als je de verlaten huizen betreedt is het opmerkelijk om te zien hoe ontzettend veel spullen de bewoners hebben laten staan. Oude piano’s, bankstellen, meubels, inventarissen, persoonlijke spullen; het lijkt alsof de tijd is blijven stil staan.

Bekijk al mijn foto’s uit Doel (2008 – 2013)