Plassentocht Kortenhoef

Meiden trekken hun schaatsen aan voor de Plassentocht in Kortenhoef

De toertocht uitrijden kan ook op een andere manier

Eem schaatser drinkt warme chocomel bij de Koek & Zopie-tent

Klunen op de knieën

Een valpartij op de Kortenhoefse Plassen

Klunen! Een oorverdovend lawaai in het tunneltje

Even uitrusten bij de Koek & Zopie-tent

In de rij voor de welverdiende medaille

(Klik op de foto’s voor een vergroting)

Al dagen keek ik er naar uit: mijn eerste toertocht van 2012. Al mijn hele leven ben ik dol op schaatsen. Niet op de ijsbaan, maar op écht natuurijs. Omringd door prachtige natuur, in de ijskoude buitenlucht. Even stoppen bij de Koek & Zopie-tent. Warme chocomel, bakje snert, broodje rookworst. Het is de hele ervaring. De oer-Hollandse gezelligheid, het gestuntel bij het klunen. Nederland op zijn allermooist.

Donderdag kon je voor het eerst de Plassentocht schaatsen bij Kortenhoef. Een prachtige toertocht die tevens het beschermde natuurgebied Het Hol doorkruiste. Mijn goede vriend David Haakman schreef er een leuk en herkenbaar artikel over voor NRC.