Over Chris

Ik ben Chris Heijmans (1983) en werkzaam als freelance fotograaf en beeldredacteur. Momenteel woon en werk ik op Kampeerterrein De Lievelinge in Vuren, waar ik ook huisfotograaf ben.

Naast de fotografie ligt mijn hart ook bij de journalistiek. Ik werkte twaalf jaar voor NU.nl en was fotoredacteur bij ANP Foto en RTL Nieuws. Daarnaast geef ik trainingen en workshops op het gebied van fotografie. Zo heb ik voor de NOS, Nieuwsuur, AT5 en NH Nieuws workshops Goed Beeldgebruik verzorgd.

Dit fotoblog is in zijn geheel gewijd aan mijn passie voor fotografie. Na zeven verschillende cursussen fotografie te hebben gevolgd in Utrecht, ben ik in 2009 een studie aan de Fotovakschool gaan doen, waar ik me gespecialiseerd heb in portretfotografie en digitale beeldbewerking. Bekijk hier mijn portfolio.

Behalve mensen fotografeer ik ook graag tijdens mijn reizen naar het buitenland en maak ik met veel plezier bruidsreportages. Maar als fotograaf heb ik ook nog een andere kant: ik heb een zwak voor verlaten en vervallen plekken, iets wat compleet andere soort fotoseries oplevert.

Boeken:
Sinds oktober 2010 ligt het boek ‘Mijn Plek Utrecht‘ in de boekhandels (uitgeverij De Plantage), waarvoor ik 25 bekende Utrechters heb gefotografeerd op hun favoriete plek in de stad. Dat boek heb ik samen gemaakt met Robert Koster en Edo van der Goot. Sinds mei 2013 ligt de Amsterdamse versie van dit boek, ‘Mijn Plek Amsterdam‘, in de boekhandels (uitgeverij Xanten).

Daarnaast heb in in 2009 voor NU.nl een boek gemaakt: ‘Dicht op het Nieuws‘, met de 100 beste amateurfoto’s van NUfoto en interviews met allerhande mensen uit de fotografiebranche.

Foto-CV:
2004: basiscursus fotografie
2005: diploma journalistiek
2006: vervolgcursus fotografie
2007: cursus portretfotografie
2008: cursus van concept tot fotografie
2008: cursus popfotografie
2008: cursus modefotografie
2009: cursus photoshop voor gevorderden
2009: boek ‘dicht op het nieuws’
2010: jurylid zilveren camera
2010: boek ‘mijn plek utrecht’
2011: jurylid zilveren camera
2011: diploma fotovakschool
2013: boek ‘mijn plek amsterdam’

Laatste update:
augustus 2017

Discuss - 3 Comments

 1. C.Berkhof schreef:

  Fantastische winterplaatjes! Echt schitterend!

 2. Elvis Rademaker schreef:

  Mooie en leuke site Chris!

  groet Elvis Rademaker
  (KlikElvisFoto)

 3. Loes Klinkspoor schreef:

  Hallo Chris, ik kom al jaren als gast op de Lievelinge. Vind je foto boeken geweldig en vraag me af of deze ook te bestellen zijn?

Add a Comment

Your email address will not be published. Note marked required (*) fields.