Over Chris

Ik ben Chris Heijmans uit Utrecht en werkzaam bij NU.nl. Daarnaast werk ik als freelance fotograaf en beeldredacteur en geef ik trainingen en workshops op het gebied van fotografie. Zo heb ik voor NOS en Nieuwsuur workshops Goed Beeldgebruik verzorgd. Eerder werkte ik voor ANP Foto, RTL Nieuws en was ik chef van NUfoto.

Dit fotoblog is in zijn geheel gewijd aan mijn passie voor fotografie. Na zeven verschillende cursussen fotografie te hebben gevolgd in Utrecht, ben ik in 2009 een studie aan de Fotovakschool gaan doen, waar ik me gespecialiseerd heb in portretfotografie en digitale beeldbewerking.

Behalve mensen fotografeer ik ook graag tijdens mijn reizen naar het buitenland, in de natuur en in mijn stad Utrecht. Bekijk hier mijn portfolio. Maar als fotograaf heb ik ook nog een andere kant: ik heb een zwak voor verlaten en vervallen plekken, iets wat compleet andere soort fotoseries oplevert.

Boeken:
Sinds oktober 2010 ligt het boek ‘Mijn Plek Utrecht‘ in de boekhandels (uitgeverij De Plantage), waarvoor ik 25 bekende Utrechters heb gefotografeerd op hun favoriete plek in de stad. Dat boek heb ik samen gemaakt met Robert Koster en Edo van der Goot. Sinds mei 2013 ligt de Amsterdamse versie van dit boek, ‘Mijn Plek Amsterdam‘, in de boekhandels (uitgeverij Xanten).

Daarnaast heb in in 2009 voor NU.nl een boek gemaakt: ‘Dicht op het Nieuws‘, met de 100 beste amateurfoto’s van NUfoto en interviews met allerhande mensen uit de fotografiebranche.

Foto-CV:
2004: basiscursus fotografie
2005: diploma journalistiek
2006: vervolgcursus fotografie
2007: cursus portretfotografie
2008: cursus van concept tot fotografie
2008: cursus popfotografie
2008: cursus modefotografie
2009: cursus photoshop voor gevorderden
2009: boek ‘dicht op het nieuws’
2010: jurylid zilveren camera
2010: boek ‘mijn plek utrecht’
2011: jurylid zilveren camera
2011: diploma fotovakschool
2013: boek ‘mijn plek amsterdam’

Laatste update:
mei 2015

Discuss - 2 Comments

  1. C.Berkhof says:

    Fantastische winterplaatjes! Echt schitterend!

  2. Mooie en leuke site Chris!

    groet Elvis Rademaker
    (KlikElvisFoto)

Add a Comment

Your email address will not be published. Note marked required (*) fields.

Foto kopen

Op al deze foto’s berust copyright. Een digitale afdruk kopen van een foto? Dat kan uiteraard. Neem contact op via: mail (apenstaartje) chrisheijmans.nl


Mijn prints zijn ook te koop op canvas, dibond en als (ingelijste) poster via chrisheijmans.werkaandemuur.nl