Ik ben Chris Heijmans (1983) en werkzaam als freelance fotograaf en beeldredacteur. Momenteel woon en werk ik op Kampeerterrein De Lievelinge in Vuren, waar ik ook huisfotograaf ben. Gedurende het seizoen, dat loopt van april tot oktober, leg ik alles vast wat er op de camping gebeurt. Ik fotografeer ook bruiloften en andere feesten & partijen op De Lievelinge. Check naast dit portfolio ook eens het Instagram-account @delievelinge, waar meer van mijn werk te zien is.

Naast de fotografie ligt mijn hart ook bij de journalistiek. Ik werkte twaalf jaar voor NU.nl en was fotoredacteur bij ANP Foto en RTL Nieuws. In 2010 en 2011 zat ik in de jury van de Zilveren Camera.

Daarnaast geef ik trainingen en workshops op het gebied van fotografie. Zo heb ik voor de NOS, Nieuwsuur, AT5 en NH Nieuws workshops Goed Beeldgebruik verzorgd.

Fotografie is altijd een van mijn grootste passies geweest. In Utrecht heb ik zeven verschillende fotografiecursussen gevolgd, alvorens ik besloot een studie aan de Fotovakschool te gaan doen. Hoewel ik mij daar gespecialiseerd heb in portretfotografie en digitale beeldbewerking, zie ik mezelf vooral als een allround fotograaf. Ik maak met veel plezier bruids- en bedrijfsreportages, en fotografeer veel tijdens mijn reizen naar het buitenland.

Boeken:

Sinds oktober 2010 ligt het boek Mijn Plek Utrecht in de boekhandels (uitgeverij De Plantage), waarvoor ik 25 bekende Utrechters heb gefotografeerd op hun favoriete plek in de stad. Dat boek heb ik samen gemaakt met Robert Koster en Edo van der Goot. In mei 2013 is de Amsterdamse versie van dit boek, ‘Mijn Plek Amsterdam‘, uitgekomen.

Sinds mei 2009 ligt het boek dat ik voor NU.nl heb samengesteld, Dicht op het Nieuws, in de winkels.

Meer informatie over bovenstaande boeken vind je hier.