• Dicht op het Nieuws (2009)

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van NU.nl heb ik het boek Dicht op het Nieuws gemaakt, dat sinds mei 2009 in de boekhandels te verkrijgen is. Dicht op het Nieuws is het eerste boek over amateurnieuwsfotografie. Het biedt een zeer afwisselend overzicht van belangrijke, heftige, maar ook vaak grappige foto’s van lezersfotografen. Daarnaast komen professionals, amateurs en deskundigen aan het woord over hun kijk op de hedendaagse fotojournalistiek. Het boek is uitgegeven door Terra Lannoo en te verkrijgen via onder meer Bruna en Bol.com.

dicht-op-het-nieuws

Dicht op het Nieuws: Ooggetuigen fotograferen voor NU.nl

 

• Mijn Plek Utrecht (2010)

Sinds oktober 2010 ligt het boek Mijn Plek Utrecht in de boekhandels (uitgeverij De Plantage), waarvoor ik 25 bekende Utrechters heb gefotografeerd op hun favoriete plek in de stad. Onder meer Arthur Japin, Gerard Ekdom, Jochem Uytdehaage, Joris Linssen, Fedde le Grand, Claudia de Breij en Philip Freriks vertellen in het boek wat hun plek en Utrecht als stad voor hen betekent.
Het boek heb ik samen gemaakt met Robert Koster en Edo van der Goot. Op 6 oktober 2010 hebben we het gespresenteerd in boekhandel Broese aan de Oudegracht. Dat gebeurde in aanwezigheid van oud-burgemeester Annie Brouwer-Korf, voormalig profvoetballer Jean-Paul de Jong en dichter Ingmar Heytze.

mijn-plek-utrecht-2

Boekpresentatie Mijn Plek Utrecht in boekhandel Broese aan de Oudegracht

 

• Mijn Plek Amsterdam (2013)

Sinds mei 2013 ligt het boek Mijn Plek Amsterdam in de boekhandels, de opvolger van Mijn Plek Utrecht. Voor dit boek heb ik 25 bekende Amsterdammers gefotografeerd op hun favoriete plek in de stad. Bekendheden als Ivo Niehe, Job Cohen, Jeroen Pauw, dj Isis van der Wel, Humberto Tan, Glennis Grace, Youp van ’t Hek en Tygo Gernandt laten je door hun bijzondere verhalen op een leuke manier kennismaken met onze hoofdstad.